Fiecare vot a contat!
Poate parea surprinzator pentru unii sa afle ca Braila s-a clasat pe locul 2, insa nu si pentru locuitorii acestui oras care ii inteleg potentialul si vocatia turistica.
Orașul nostru a reușit să se califice în finala unui mare proiect de promovare a turismului românesc, grație comunității locale care a votat în număr mare pe site-ul www.destinatiaanului.ro * Brăila s-a clasat pe locul doi după numărul de voturi, după Banatul Montan, iar celelalte patru destinații finaliste sunt Delta Dunării, Iași, Țara Maramureșului și Oradea * pentru ca Brăila să câștige titulatura de “Destinația anului 2021 în România” mai sunt doar câțiva pași, iar votul publicului va putea face, din nou, diferența
Brăilenii s-au mobilizat exemplar și au arătat că orașul lor merită să fie una dintre cele șase zone finaliste ale competiției “Destinația anului 2021 în România”, un amplu proiect de promovare a turismului românesc realizat de Prima TV și site-ul www.destinatiaanului.ro. Oamenii îndrăgostiți de străduțele încărcate de istorie din Centrul Vechi, de nostalgia salcâmilor de pe Regală, de imaginea Dunării la apus de pe Faleză sau de atmosfera răcoroasă din jurul Fântânii Cinetice de pe Esplanadă, au intrat pe platforma dedicată proiectului și au nominalizat orașul. Iar în urma voturilor înregistrate, Brăila s-a clasat pe locul 2. Surpriza e poate cu atât mai mare cu cât celelalte cinci destinații care au intrat în finală sunt zone deja consacrate când vorbim de turismul din România: Banatul Montan, Delta Dunării, Iași, Țara Maramureșului și Oradea. Așa cum au anunțat organizatorii, în total, peste 16 mii de nominalizări s-au făcut pe platforma www.destinatiaanului.ro, iar în top 10 destinații nominalizate, foarte aproape de a prinde un loc între finaliste au fost și Țara Vrancei, Țara Făgărașului, Ținutul conacelor Covasna sau Alba Iulia. Proiectul a adus în lumina reflectoarelor și alte destinații din țară care s-au bucurat de un număr mare de nominalizări: Brașov, Bucovina, Ciugud, Corbi – Argeș, Țara Hațegului, Toplița, Zărnești – Piatra Craiului, Brașov, Bucovina, Oltenia de Sub Munte, Piatra Neamț. Este vorba despre Mihaela Camelia Roșu, ghid turistic local autorizat, avizat de Ministerul Turismului, inițiatoarea turului ghidat “Walk this way Brăila” și profesor de geografie la Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”. De altfel, aceasta și cu Gabriel Lâlă, și el ghid turistic local, sunt cei doi oameni care de câțiva ani își dedică timpul și energia pentru a le arăta turiștilor ce înseamnă “Brăila frumoasă”