Brăila multietnică

Orașul Brăila este unul dintre cel mai renumit si mai special loc unde si-au gasit siguranță și liniște multe comunități încă din cele mai vechi timpuri. Astăzi, 25.03.2021, o parte din oficialități din orașul Brăila, au avut onoarea de a fi alături de Comunitatea Elenă pentru a marca împreună Ziua Națională a Greciei, si nu oricum, ci prin inaugurarea noului sediu al Uniunii Elene din România – Comunitatea Elenă Brăila. Ne bucurăm că aceasta comunitate a găsit Brăila ca locul perfect pentru a spune “acasă”.

Καλές σκέψεις!(Gânduri bune!)

Asociația Culturală  Filo-Elena Eleftheria din orașul Brăila sărbătorește și ea Ziua Națională a Greciei, tot in condiții de pandemie!

Ansamblul Pandora al Asociației Culturale Filo-Elene Eleftheria uneste oameni si tari!

Participarea copiilor nostri minunati la Festivalul Sararim organizat de Asociatia Voreades si Municipalitatea Kalamaria a avut ca rezultat legarea unei prietenii frumoase intre orasele noastre. Cu ocazia Zilei Nationale a Greciei, mesajul Domnului Primar al Municipalitatii Kalamaria, Giannis Dardamanelis, a ajuns pe site-ul Primariei Municipiului Brăila.

Ca locuitori ai unui oras cu o bogata istorie greceasca, îi mulțumim Domnului Primar Daradamanelis pentru frumoasele cuvinte si le transmitem tuturor prietenilor nostri eleni si filoeleni un calduros “Hronia polla Ellada!”

– cu:

Dardamanelis Giannis

http://www.primariabr.ro/arhive/12332

Grecia

imbraca haine de sarbatoare chiar daca vremurile nu sunt usoare. Este datoria si onoarea noastra sa ne amintim ca in urma cu 200 de ani Revolutia Elena a schimbat, nu doar istoria unui popor, ci a intregii Europe. Suntem toti urmasii eroilor greci, pentru ca sangele grecesc curge prin venele noastre europene impreuna cu valorile si cultura sa.

Astazi, toti sarbatorim alaturi de tara care ne-a invatat lectia curajului si a libertatii. Cu țara strămoșilor noștri care au venit aici, la Brăila, pentru a contribui la dezvoltarea orasului.

Astazi toti Elenii si filoelenii sunt unii langă ceilalți promițându-și cel puțin alți 200 de ani de dragoste si demnitate.

La multi ani!

Grecia

! La multi ani tuturor Elenilor si filoelenilor!

#ELLADA2021 #GRECIA200 #200ANI #GREECE200 #Asociatia#Culturala#Filoelena#Eleftheria#Braila