Proiectul “Săptămâna Verde” își propune să formeze copiii din clasele 0-IV în sensul adoptării unui comportament responsabil față de mediul înconjurător și să cultive interesul acestora pentru protejarea naturii inclusiv prin colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării. Este o școală deschisă și activă – presupune implicarea constantă a elevilor și a profesorilor în acțiuni pentru mediu care au loc în natură, precum și a comunității locale. Programul “Săptămâna verde” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi se desfăşoară în baza unei planificări, la decizia fiecărei unităţi de învăţământ, conform prevederilor ordinului ministrului educaţiei privind structura anului şcolar, valabil în anul şcolar respectiv.

Date fiind aceste informatii, Școala Gimnazială „Al. Ion Cuza”, din Brăila, a stabilit „Scoala Verde”, în săptămâna, 24 – 28 aprilie 2023.

 In ziua de, 24.04.2023, cls a IV-a B (Dna Invatatoare, Ionascu Liliana) a avut printre alte activităti specifice și un tur ghidat al orașului natal, insoțiti de ghidul specializat și autorizat, Dl Lâlă Gabriel.

Turul ghidat în centrul istoric a încântat micii exploratori cu ilustrate, cu istoria străzilor, și a clădirilor, poveștile inedite dar și amuzante despre orașul nostru din vremurile îndepărtate și,… nu in ultimul rând , multă voie bună și energie. În următoarea zi, copiii au prezentat la școală, compuneri interesante, amuzante si bine concepute despre orasul natal. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Brăila în colaborare strânsă cu unitățile de învățământ și cu ghizii locali autorizați sprijinim aceste activități speciale de promovare turistică și le am oferit intregii clase, pliante cu obiectivele turistice ale orașului nostru.