Există pe teritoriul municipiului si în apropierea lui o mare suprafață de apă în lacurile si iazurile    din Insula Mica a Brăilei care pot feri condiții deosebite pentru agreement turistic, legat de un specific inedit cu profil deltaic.

 

      Complexul sportiv în Parcul Monument (stadion, sala polivalentă, bazin de înot acoperit si descoperit, terenuri de tenis etc.), grădina zoologică, discoteci, parcuri, grădini (ex. Gradina Publică cu restaurantul “Castel”), zone de promenadă, esplanada – faleza.. Redarea în funcțiune a patinoarului a creat un punct de atracție prin organizarea de competiții sportive la nivel interjudețean sau chiar național.

 

ZONE DE PROMENADA

     Gradina Publica – oaza de vegetatie având cea mai veche constructie “Castelul de apa” si pastrand urmele cetatii de altadata (sec.XIV), de fapt azi câteva ziduri

4

      Parcul Monument  se întinde pe o suprafaţă de 90 ha şi oferă adevărate clipe de linişte în mijlocul unui oraş aglomerat fiind un execelent loc de recreere pentru toate categoriile de vârstă.

    Portul-Braila, cu vechi silozuri (1888-1889) ridicate dupa planurile inginerului roman Anghel Saligny si la care s-au folosit, pentru prima oara în lume, prefabricate de beton armat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Faleza Dunării – o construţie modernă cu o lungime de 7 km, cu o bogată colecţie de monumente de artă (sculpturi).

Fântâna cinetică din centrul civic al oraşului – opera a celebrului sculptor roman Constantin Lucaci. Denumit de multi “al doilea Brancusi” Lucaci ramane, inainte de toate, sculptorul in otel inoxidabil. Elementele ce definesc sculptura plina de vigoare a artistului sunt materia – oţel inox inalterabil -vibraţiile luminoase explorând suprafaţa polizată, mişcarea, sonoritatea dar si proiectul in sine – cel al unei sculpturi de integrare urbană. Fermecătoarea fântâna mobila a artistului imbina laolalta tradiţia antică, apoi renascentistă şi iluministă a jocurilor de apă. Neoconstructivism, artă cinetică, optical art, artă programată, noi materiale, toate concură la realizarea unei sculpturi de mari dimensiuni şi a unei lucrări monumentale pe lângă care trecem, poate, în fiecare zi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Strada Mihai Eminescu – Vechea strada Regala, care astazi poarta numele Luceafarului. Este promenada Brailei. Arhitectura veche a orasului incearca sa supravietuiasca: coloane, aticule, frontoane, fereste, balcoane, feronerie intr-o diversitate atat de bogata, incat gandul te poarta cu mandrie la recentul statut al orasului de rezervatie urbanistica. Desi renovata in mare parte, pastreaza inca izul vremurilor cosmopolite de inceput de secol XIX.

535