Braila s-a insufletit!

Oameni veseli, de pretutindeni, dornici sa aduca bucurii tuturor.

Un public extraordinar, atras de o colaborare excelentă între Muzeul Carol I, Teatrul Maria Filotti, Centrul de Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană Panait Istratti, Consiliul Județean Brăila, foarte mulți parteneri implicați și …. Primăria Brăila !!!

            Sâmbătă seară, cu mic cu mare, brăilenii au trecut pragul Muzeului Brăilei „Carol I” * în „maratonul cultural” care a durat opt ore au fost angrenați sute de elevi, profesori, muzeografi și artiști, cu zeci de personaje în costume de epocă, în frunte cu Tudor din Vladimiri * costumat în căpitan de grăniceri, primarul Brăilei a participat la eveniment, alături de directorul Muzeului, dr. Costin Croitoru, și de președintele CJ * copiii și tinerii s-au aflat în miezul evenimentelor, iar orașul întreg a revenit la viață, primenit de ploaia de vară * dansuri populare românești, rusești, grecești și turcești au făcut să răsune Centrul Vechi al Brăilei în „Noaptea Muzeelor”, iar negustorii de dulciuri de pe Regala abia dacă mai puteau face față.

 http://obiectivbr.ro/taguri/noaptea-muzeelor-0

Toate acțiunile au respectat normele de combatere a răspândirii virusului COVID-19. S-a păstrat distanțarea socială, conform prevederilor legale, iar accesul s-a permis, cu purtarea obligatorie și corect poziționate a măștii de protecție. S-au respectat circuitele de vizitare, cu limitarea numărului de vizitatori, în funcție de gradul de ocupare al spațiilor.